CİLT BAKIMININ AMACI NEDİR?

Cilt bakımının amacı sadece güzel görünmek değil; aynı zamanda ruh ve beden sağlığımızı korumaktır. Sağlıklı görünen bir cilt çevremizle olan ilişkilerimizin işteki performansımızın ayrıca moral eğrimizin yüksek olmasında çok önemli katkıları olacağı açıktır. Güzel sağlıklı görünen bir cilt, biliyoruz ki güzelliğin en önemli parçasıdır. Ayrıca cildimizin normal işlevini sürdürebilmesi için de cilt tipine uygun ürünlerle bakım yapmak son derece önemlidir.

Cildin doğal su ve yağ dengesini korumak; böylece ciltte sivilcelenme, kuruma, kırışmanın önüne geçmek, gözeneklerin tıkanmasının önlenmesi ile ciltten toksinlerin atılımının devamının sağlanması.
Ciltteki ölü hücrelerin soyulması ile canlı yeni taze cildin açığa çıkmasının sağlanması, cildin hücre yenilenme dengesinin sağlanması.
Yıpranmış olan cildin ihtiyaç duyduğu oksijen, kollajenin dışarıdan temini, dolaşımın arttırılması. Ciltte gençlik ve güzelliğin devamının sağlanması sayesinde kişinin kendisini daha iyi ve zinde hissetmesi.

KİMLER CİLT BAKIMI YAPTIRMALIDIR?

28 yaşına kadar her regli döneminde cilt kendini yeniler.Ancak 28 yaşından sonra ek uygulamalarla cildi beslemek ve düzenli bakımını yaptırmak gereklidir.bunun için erken yaşta cilt bakımına başlamak gelecekte cildimizin daha iyi ve daha sağlıklı görünmesini sağlayacaktır.20 yaşından sonra herkes cilt bakımı yaptırmalıdır. Cilt bakımını yaptıracak kişinin yaşı değil cilt yaşı çok önemlidir.örneğin 35 yaşındaki bir kişinin düzenli cilt bakımı yaptırmasıyla cilt yaşı 25 olabilir. Cildin yaşlanmasını tetikleyen dış faktörlere karşı korumada ancak düzenli cilt bakımlarıyla mümkün olabilir.

CİLT TİPİNE DOĞRU ÜRÜN KULLANIMI İLE CİLTTE HANGİ DEĞİŞİMLER MEYDANA GELİR?

· akne sorunlarının giderilmesi · leke tedavisi
· anti againg
· lifting uygulaması(kolojen bakım)
· gözeneklerin fazla açılması sorunu
· pigment farklılığı(ciltte renk değişikliği)
· kuru,karma,yağlı ciltlere özel bakım
· komedon tedavisi
· ozon bakımı
· yüz masajı
· kalınlaşmış cilt bakımı

altın bakımı(özel günlerde kullanıma uygun altın gibi parlayan cilt bakımı) gibi bakımlarla ciltte çok daha güzel bir görünüm elde etmek ve cildin zamana karşı direnmesini ve hep genç kalmasını sağlamak mümkün.

YAŞLANMA İLE İLGİLİ BİLİMSEL KAVRAMLAR?

· Biyolojik Yaşlanma: Yumurtanın döllenmesiyle başlayan ve yaşam boyu süren bir olgudur. Zamana bağlı olarak bireyin anatomi ve fizyolojisindeki değişimlerdir.

· Kronolojik Yaşlanma: Geçen zamana göre, birer yıllık birimler esas alınarak yaşanan zaman birimini belirtir. Toplumda bunun karşılığı “yaş” tır.

· Patolojik Yaşlanma: Genellikle dış faktörlerin etkisiyle meydana gelen, normal yaşlanma süreci’ni olumsuz etkileyen patolojik olayların tümünü kapsar.

· Sosyal Yaşlanma: Zaman akışı içinde edinilen sosyal davranış ve sosyal konumun ve sosyal rollerin değişimini tanımlar.

· Psikolojik Yaşlanma: Bireyin davranışsal uyum yeteneğinde,yaşa bağlı olarak meydana gelen değişimlerdir.

ANTI-AGING YAŞLANMAYI ONARICI VE DURDURUCU UNSURLAR

YAŞLANMA SÜRECİ KAÇ AŞAMADA İNCELENİR?
1. Moleküler yaşlanma
2. Hücresel yaşlanma
3. Doku ve organ yaşlanması
4. Bireysel yaşlanma
5. Toplumsal yaşlanma

**Gerektiği kadar su içmiyorsak istediğimiz kadar harika kremler kullanalım sonuç almak imkansızdır

Yukarı